Shtëpia / Ekonomia

Ekonomia

HUWAEI sjell pajisje dhe teknologji të sigurta

Huawei, operatori kryesor i 5G, është i përkushtuar të sigurojë pajisje të sigurta dhe të besueshme për një botë plotësisht të lidhur dhe inteligjente Huawei ka vendosur si përparësinë më të lartë sigurinë në internet dhe privatësinë e përdoruesve. Drejtuesit e nivelit të lartë të gjigantit të teknologjisë pohojnë vazhdimisht, …

Shiko më shumë »

Shqipëria ndër më të varfrat e Europës në 2019, na e kalon Maqedonia

Edhe gati 3 dekada pas kalimit në ekonominë e tregut, shqiptarët, që jetojnë në një vend të bekuar nga zoti, me bukuri të shumta e pasuri natyrore, vijojnë të jenë ndër më të varfrit e Europës. Statistikat e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), të përditësuara në “Pasqyrën Ekonomike Globale tetor 2019” …

Shiko më shumë »

Lajme të këqija për pensionistët, thellohet…

Pas një përmirësimi gjatë vitit 2017, deficiti i skemës së pensioneve iu kthye përkeqësimit në vitin 2018. Në kushtet kur numri i pensionistëve po rritet me shpejtësi dhe, nga ana tjetër, kontribuuesit në zonat rurale po bien, deficiti i skemës së pensioneve po thellohet. Sipas të dhënave zyrtare të ISSH, …

Shiko më shumë »

Ryshfeti si “biznes”, Banka Botërore: Rritje e ndjeshme në 6 vitet e fundit

Biznesi i ryshfeteve është zgjeruar ndjeshëm në 6 vitet e fundit, teksa kompanitë shqiptare janë detyruar të paguajnë më shumë nën dorë për zyrtarët e shtetit. Përfundimi vjen nga Banka Botërore. Një herë në çdo 6 vjet, Banka Botërore kryen të ashtuquajturin vrojtimi i sipërmarrjeve, në të gjitha vendet e …

Shiko më shumë »

Pabarazia gjinore, Shqipëria ndër vendet me diferencë të ulët në paga

Gjatë vitit 2018, treguesi i hendekut gjinor i pagave në Shqipëri tregonte një diferencë prej 10.7%, çka nënkupton se gratë paguhen mesatarisht 10.7% më pak sesa burrat. Shqipëria renditet e shtata krahasuar me vendet anëtare të BE-së për sa i përket këtij treguesi. Megjithatë në 2014-n, viti më i hershëm …

Shiko më shumë »

Çdo shqiptar ka 3200 euro borxh/ Sa arrin borxhi i Shqipërisë në total

Shqiptarët kanë 9.15 miliardë euro borxh, rriten pagesat për shërbimin e borxhit. Qeveria zgjat afatin e borxhit për t’ia kaluar pagesat qeverisë tjetër. Ulen interesat, por rriten shpenzimet për shërbimin e borxhit, për shkak të obligacionit 500 milionë euro Kuvendi është në diskutim të buxhetit faktik për vitin 2018. Të …

Shiko më shumë »

Financat e shtetit në vështirësi, 100 milionë euro më pak

Qeveria ka shkurtuar me rreth 100 milionë euro planin e të ardhurave në buxhet duke konfirmuar situatën e vështirë që po kalojnë financat e shtetit. Në ligjin e buxhetit të miratuar nga Parlamenti, për vitin 2019 plani i të ardhurave ishte programuar 486 miliardë lekë. Por sipas Ministrisë së Financave, …

Shiko më shumë »

Arsimi profesional është trend e kohës, kërkesa ne rritje per tregun vendas dhe te huaj

Që nga dita e themelimit, 5 shtatori i dy mije e dymbëdhjetes deri më sot, misioni i Institutit Profesional ATC ( një modeli dhe vizioni ndryshe rreth edukimit profesional / funksional ) pasurohet në mënyrë konstate me motive të forta për t’i ofruar brezave të rinj, mundësi të shkëlqyera të …

Shiko më shumë »

Përse duhet të bësh një ndalesë, tek Intermedica?!

Intermedica është një nga laboratorët më të vjetër në Shqipëri. Në fakt e veçanta e këtij laboratori nuk është “vjetërsia” në treg, por korrektësia me çdo pacient që ka ardhur pranë ambienteve të tij. Me një shërbim modern, aparatura të viteve të fundit, me profesionistë në fushën e mjekësisë, e …

Shiko më shumë »

Suksesi në Grupin Balfin, 4 punonjëse rrëfejnë arritjet e tyre

Punësimi është një etapë e rëndësishme në jetën profesionale për secilin prej nesh dhe përbën një mundësi të vazhdueshme për t’u përmirësuar dhe për të ecur përpara. Njerëzit kalojnë një pjesë të mirë të ditës së tyre në vendin e punës, ku komunikojnë me kolegët, eprorët, marrin detyra dhe duhet …

Shiko më shumë »