Shtëpia / Editorial (faqa 4)

Editorial

Kush po e kontrollon buxhetin e shtetit, Anila Denaj apo Arben Ahmetaj?!

Prej disa ditësh, në Komisionin e Ekonomisë po diskutohet intesivisht buxheti për vitin 2020. Në pamje të parë, ky është një proces normal që ndodh vit për vit, por ajo që fshihet nën rogoz, është krijimi i dy grupeve financiare brenda qeverisë. Nga njëri krah qëndron grupi i Arben Ahmetajt …

Shiko më shumë »

Për çfarë është gazetaria? Ja katër qëllimet kryesore në botën e sotme

Nëse, siç propozonte dikur Hilary Mantel, historia është mënyra se si ne organizojmë injorancën tonë mbi të shkuarën, atëherë, si mund ta trajtojmë ne paditurinë tonë mbi komunikimet radikalisht në ndryshim të së tashmes, me qëllimin ta bëjmë të ardhmen të shndritshme? Shpresa mund të jetë fuqi, sic pretendon slogani …

Shiko më shumë »

Për zarat dhe sahanlëpirësit në FSHF…

Sonte, në përurimin e stadiumit të ri, do të shohim njerëz nga më të ndryshmit për të qenë në qendër të vëmendjes, normale mendoj në një botë komerciale… Nuk i hyj me emra përveçëm, secili ka gjetur mikun dhe dëshiron të jetë prezent në këtë eveniment. Është e drejta e …

Shiko më shumë »

Adela, që me vetëvrasjen e saj, deshi të vriste një shoqëri të tërë të zhytur në anti-vlera!

Adela Gjoka, një vajzë vetëm 23 vjeçe nga Rrësheni, i dha fund jetës në kushtet e një depresioni të rëndë për shkak të varfërisë ekstreme të familjes së saj dhe pamundësisë për të gjetur një vend pune. E diplomuar për inxhinieri, ajo u end më kot dyerve shtetërore pasi nuk …

Shiko më shumë »

Trashëgimia kulturore shqiptare duhet menaxhuar nga shqiptarët

Nëse një fondacion grek ofrohet për menaxhimin e Gjirokastrës, do ta miratojë Ministria e Kulturës?” iu drejtua me një pyetje provokuese Auron Tare, ministres Elva Margariti gjatë një tryeze dje ku po diskutohej Plani i Integruar i Menaxhimit të Butrintit. U bë për të kuptuar nëse me të vërtetë modeli …

Shiko më shumë »

Procesi i Vettingut në Shqipëri, dështimi i marshimit!

Reforma më e madhe gjyqësore që nga rënia e komunizmit, një shembull i mirë për pjesën tjetër të shteteve të Ballkanit Perëndimor që janë në procesin e integrimit europian dhe luftës së guximshme kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar – me këtë përkufizim i referohen ekspertët dhe diplomatët europianë reformës …

Shiko më shumë »

Sa krime po bëhen nën emrin tënd o Reformë në Drejtësi

Pas përshëndetjes neveritëse që Ambasada Amerikane dhe BE i benë emërimit në dhunim të Kushtetutës të dy anëtarëve të Gjykatës, nuk ka se si mos ndodhë dhe kjo dhunë qe po shohim këtë mëngjes ndaj banorëve të Unazës së Re e shumë shkelje të ligjit e dhunime të demokracisë. Të …

Shiko më shumë »

Mina me sahat është Franca, jo Bosnja

Shprehja e vjetër angleze “një tenxhere që e quan cajnikun të zi” ( e përdorur për një person po aq fajtor sa njeriu të cilin ai vetë e akuzon),  të vjen në mënyrë të parezistueshme në mendje atëherë kur dëgjon sesi Presidenti Francez Emmanuel Macron e quan Bosnje-Hercegovinën një “minë me …

Shiko më shumë »

Skepticizmi ndaj Shqipërisë, rrit rrezikun që vendet e Ballkanit t’i afrohen Rusisë dhe Kinës

Vendimi danez për të refuzuar fillimin e negociatave për anëtarësimin e Shqipërisë në BE është kritikueshëm, pasi ndihmon në frenimin e zhvillimit deritashëm pozitiv të vendit. Në të njëjtën kohë rrit edhe rrezikun që vendet e Ballkanit perëndimor t’i afrohen Rusisë dhe Kinës. Njoftimet negative nga Holanda, Danimarka dhe Franca …

Shiko më shumë »