Shtëpia / Editorial

Editorial

Pse Sander Lleshaj do ishte i keq edhe si mysliman

Prishja e godinës së Teatrit kombëtar e shoqëruar me aktet e dhunës mbi disa protestues ka shkaktuar debate në shoqërinë civile dhe të analistëve. Në shumë komente të analistëve dënohet mënyra se si veproi policia, madje në “gijotinë” është vendosur ministri Sandër Lleshaj, duke u akuzuar se po e kthen …

Shiko më shumë »

Pafuqia e një shteti!

Përkufizimi i shtetit përmbledh tërësinë e organeve publike (në raste te caktuara janë edhe shoqëri të cilat janë autorizuar të kryejnë funksione apo shërbime që i përkisnin dikur shtetit) të cilat janë ngarkuar me ligj për zbatimin e tij. Midis nesh ka njerëz që besojnë që shteti duhet të ketë …

Shiko më shumë »

Koronavirusi na tregon se është koha të rimendojmë gjithçka

Mendojeni pak t`ia përmendni pak Uilliam Shekspirin një të diplomuari dhë të zbuloni se nuk ka dëgjuar kurrë për të! Nuk do t`i besonit veshëve!  Por është e zakonshme dhe e pranueshme sakaq të mos dinë se çfarë është një vertebror, apo të mos jenë në gjendje të bëjnë dallimin mes …

Shiko më shumë »

Rreziqet e krahasimit të Luftës së Dytë Botërore me koronavirusin

Shprehja “për herë të parë që nga Lufta e Dytë Botërore”, është përdorur shumë kohët e fundit. Politikanët, komentuesit dhe analistët i janë drejtuar rregullisht luftës, si një moment krahasimi për kohën dramatike në të cilën befas po jetojmë. Para se të sëmurej vetë nga COVID-19, Kryeministri i Mbretërisë së …

Shiko më shumë »

Shtegetari Maks Velo!

Përballë kam një pikturë të tij. Janë motivet abstrakte të njëjta me vizatimet, por që këtë herë Maks Velo nuk i ka kursyer ngjyrat. Që nga lejlaja, e verdha, jeshilja…Pikture do të thotë ngjyrë-më ka thënë dikur. Ashtu sikurse më kujtohet shumë mirë një ndër ditët kur kam qenë në …

Shiko më shumë »

Aktet terroriste të grupit “Death Squad” dhe sa rrezikohet Shqipëria

Pikërisht kur mendohej se pandemia e COVID-19 do të pezullonte aktivitetin ekstraterritorial të inteligjencës së jashtme të Kremlinit, raportimet nga Praga-Çeki na rikujtojnë se asgjë nuk është më e rëndësishme për një regjim autoritar sesa eliminimi i çdo zëri kundër që vë në dyshim pushtetin dhe interesat e tij. Nuk …

Shiko më shumë »

Samiti BE-Në harmoni, por jo shumë konkret ndaj Ballkanit

“Samiti i Zagrebit” – ky mbishkrim në posterin pas presidentit të radhës së Këshillit të BE-së, kryeministrit kroat, Andrej Plenkoviç, dukej paksa provokues, paçka se ai ishte pjesëmarrësi i vetëm ne Zagreb, i takimit virtual. Dukej pak i humbur, ashtu i ulur në sallën e konferencave të Bibliotekës Kombëtare, anës …

Shiko më shumë »

“Po bëhemi dëshmitarë të një katastrofe kombëtare”

Gazetari Alastair Campbell nuk ndalet me kritikat e tij në drejtim të qeverisë britanike për mënyrën se si po menaxhohet situata e COVID-19 në ishull. Sipas tij, të gjithë po bëhemi dëshmitarë të një katastrofe kombëtare duke theksuar se as politikanët dhe as media nuk janë të gatshëm ta shohin atë. …

Shiko më shumë »

Taktika cinike e Boris Johnson për të larguar vëmendjen nga dështimet

Gazetari Alastair Campbell, i cili dikur shërbeu si zëdhënës i ish-kryeministrit Tony Blair ka analizuar strategjinë e re të komunikimit të Boris Johnson. Duke mos i kursyer kritikat e ashpra në drejtim të kryeministrit britanik, ai thekson se e gjthë kjo fushatë e re komunikimi e ndjekur nga Johnson, nuk …

Shiko më shumë »