Shtëpia / Ndryshe / Kuriozitete / Si ta kuptoni nëse ai është personi i duhur për të ndërmarrë hapin e madh… martesën

Si ta kuptoni nëse ai është personi i duhur për të ndërmarrë hapin e madh… martesën

Kur e doni dikë, ëndërrimi i një jete së bashku është një nga gjërat më të natyrshme në botë. Ndiheni mirë së bashku dhe dëshira është që të kaloni sa më shumë kohë të jetë e mundur pranë njëri-tjetrit, mbase duke ndarë të njëjtën shtëpi dhe pse jo, edhe gjithë jetën. Ky është një përshkrim që për shumë është diçka e natyrshme dhe për të tjerët mund të jetë më e vështirë, kjo ndoshta sepse ata kanë pasur prindër të veçantë ose sepse ata janë braktisur.

Megjithatë, mendimi për kurorëzimin e ëndrrës romantike të një personi është gjithmonë i pranishëm, megjithëse i përzier me frikën e bërjes së një gabimi, të ndërmarrjes së një hapi të rremë, etj … Pra, si ta kuptojmë se ai është i duhuri?

Martesa, si ta kuptoni nëse ai është i duhuri

Koha së bashku nuk është kurrë e mjaftueshme. Nëse, pavarësisht se ju shohim shpesh, dëshira për të qenë pranë njëri-tjetrit është gjithnjë e më e fortë, atëherë marrëdhënia sigurisht që është e destinuar të vazhdojë me kalimin e kohës. Shumë çifte, pas ditëve të para, kanë tendencën të lodhen dhe duan të kalojnë kohën larg. Kjo padyshim nuk është domosdoshmërisht problem nëse të dy bien dakord, por mund të tregojë një predispozitë të dobët për jetën në çift. Të duash shoqërinë e njëri-tjetrit dhe të dish ta modulosh në mënyra të ndryshme është padyshim një shenjë se çifti është gati për një hap përpara.

Doni ose pranoni defekte të ndërsjella. Nëse e doni veten pavarësisht nga të metat dhe keni mësuar t’i pranoni ato dhe të qeshni për to, atëherë jeni bërë për njëri-tjetrin. Natyrisht, ne nuk po flasim për muajt e parë, por për një lidhje që ka vazhduar për një kohë dhe kjo pasi ka përfunduar faza romantike.

Flisni për gjithçka. Një nga themelet e domosdoshme për një marrëdhënie që funksionon është komunikimi. Të dish të flasësh për gjithçka, duke kaluar nga gjëra joserioze në çështje më serioze, është një tregues i një çifti që di të përballet me njëri-tjetrin dhe i cili ka respekt për mendimet e njëri-tjetrit. Kur së bashku mund të merreni me çdo lloj teme, duke pranuar edhe konfrontimin konstruktiv sepse je një çift që di të komunikosh, atëherë marrëdhënia bëhet vërtet e qëndrueshme.

Ju jeni para së gjithash miq. Shpesh marrëdhënia miqësore brenda çiftit nënvlerësohet. Ne mendojmë më shumë për pasionin, romancën dhe kemi tendencë të mos marrim në konsideratë një nga aspektet që bëjnë ndryshimin. Duke qenë miq, ju hidhni themelet për një marrëdhënie që mund të zgjasë me kalimin e kohës. Sepse me kalimin e viteve pasioni do të ndryshojë formë dhe gjithashtu dashuria do të marrë forma të ndryshme por miqësia do të jetë e destinuar të rritet dhe është ajo që së bashku me ndjenjën, do të bëjë ndryshimin.

Ju nuk keni frikë të luftoni. Nëse është e vërtetë që dy persona që grinden vazhdimisht me njëri-tjetrin rrezikojnë të kenë një marrëdhënie toksike, është gjithashtu e vërtetë që atyre u mungon dinamika e duhur për të qenë në gjendje ta quajnë veten një çift të plotë. Të kesh frikë nga grindja në fakt simbolizon një mungesë të çiftit që rrezikon të largohet në grindjen e parë. Të dish të grindesh është e rëndësishme për sa kohë që kjo pasohet nga paqja. Dy njerëz që dinë të menaxhojnë këtë karusel të emocioneve gjithashtu dinë që gjithmonë mund të mbështeten tek njëri-tjetri dhe kjo vetëdije u jep atyre mundësinë për t’u përballur, luftuar dhe bërë paqe. Një grup veprimesh që nëse ekuilibrohen mirë çojnë në besimin e duhur dhe një marrëdhënie më shumë se të qëndrueshme.

Ju keni të njëjtat vlera. Zgjedhja për t’u bashkuar për gjithë jetën është një gjest i rëndësishëm që përfshin jo vetëm çiftin, por edhe tërë botën që sillet rreth tyre dhe, padyshim, edhe fëmijët që do të vijnë ose që tashmë janë të pranishëm. Një nga themelet e domosdoshme për një marrëdhënie të qëndrueshme është ai i bashkimit të vlerave. Sigurisht, të dy mund të kenë mendime të ndryshme për shumë gjëra, por është e drejtë që vlerat e rëndësishme janë të njëjta dhe ne flasim për ato që tregojnë dallime të mendimit. Vetëm në këtë mënyrë mund të jeni i sigurt që mund të vazhdoni së bashku pa rrezikuar të ndaleni në momentin e parë.

Dini se si të merreni me problemet. Jeta, siç e dini, nuk është e gjitha trëndafila dhe kur kaloni shumë kohë së bashku, është e pashmangshme që të përballeni edhe me aspektet më pak të këndshme. Pavarësisht nëse janë probleme ekonomike, pune apo shëndetësore, herët a vonë do të ketë ndalesa që do ta detyrojnë çiftin të ndalet. Të dish se mund dhe dëshiron të përballesh me çdo problem së bashku është një garanci themelore për të qenë në gjendje të mendoni për një jetë së bashku. /Revista Psikologjia/

 

 

Shiko dhe këto

Përfundon mësimi online, nxënësit realizojnë videon e veçantë për mësuesen e tyre

Sot përfundoi ky vit shkollor. Mësuesit dhe nxënësit mbyllën me sukses mësimin online në të …