Shtëpia / Aktualitet / Zbulohet shkaku i helmimit të 61 nxënësve në Postribë

Zbulohet shkaku i helmimit të 61 nxënësve në Postribë

Pesë ditë pas ngjarjes së pazakontë ku disa nxënës përfunduan në spital, kampionët e marrë nga Drejtorisë së Shëndetit Publik Shkodër për analizë kanë nxjerrë se shkaku i cili u helmuan nxënësit ka qenë salmonela në ushqimin e konsumuar.

Mbi 50 nxënës nga shkolla “Adem Haxhia” në Postribë morën ndihmë në spitalin e Shkodrës disa ditë më parë pasi shfaqën simptoma helmimi të shoqëruara me marrje mendsh dhe të vjella.

Disa prej nxënësve është pse kishin marrë ndihmën e parë në spital u rikthyen më vonë për shkak të përkeqësimit të situatës. Nxënësit dyshohet se kishin konsumuar ushqime në një “Fast food” pranë shkollës.

Shiko dhe këto

Kush është avokati i Marsidës, ja pse ka frikë nga arrestimi

Edmond Petraj është avokati i përzgjedhur nga Marsida Qatja si mbrojtësi i saj ligjor. Vajza …