Shtëpia / Kulture / Kumbaro “fshin lotët” e shkarkimit, argëtohet mes librave dhe fëmijëve (Foto)

Kumbaro “fshin lotët” e shkarkimit, argëtohet mes librave dhe fëmijëve (Foto)

Mirela Kumbaro e ka hedhur pas krahëve “përlotjen” që pësoi kur kryeministri Edi Rama vendosi ta shkarkonte pas 5 vitesh nga posti i ministres së Kulturës në mbledhjen e Asamblesë së PS në prag të festimeve për Vitin e Ri.

Ish-ministrja është parë e buzëqeshur në Komisionin e Medias, por rreth një muaj nga braktisja e detyrës ka zgjedhur t’i rikthehet edhe aktiviteteve argëtuese, tashmë mes librave dhe vogëlueshve, që kanë dëgjuar me vëmendjen përrallat e vjershat e lexuara nga ajo.

Rikthimin te pasioni i saj më i madh që është libri, Kumbaro e ka bërë në bibliotekën ‘Hamit Beqaj’ në Njësinë Nr.8 në Tiranë, ku zgjodhi të lexonte libra për fëmijët.

//www.instagram.com/embed.js

“Eh pra, të mirë nuk janë gjithmonë ata që ne i kujtojmë të tillë, dhe të ligjtë mund të bëhen më të mirë nëse u qasemi përmes së bukurës. Këtë mësuam sot me librin më të ri, “Tre ujqit e vegjël”, përkthyer mrekullisht nga Romeo Çollaku, në një superbotim të botimeve ‘Pegi’, shkruan në Instagram ish-ministrja e Kulturës teksa publikon edhe videon nga leximi për fëmijët.

Sa i përket rëndësisë së librit dhe hapësirës që ai duhet të ketë sot në shoqërinë shqiptare, gjatë kohës që ishte ministre, Mirela Kumbaro inicoi dhe udhëhoqi fushatën e suksesshme ‘Takohemi për një libër’.

#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-7-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-26-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-25-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item4 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-19-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item5 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-21-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item6 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-22-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item7 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-23-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item8 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-18-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item9 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-15-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item10 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-33-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item11 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-14-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item12 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-32-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item13 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-13-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item14 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-12-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item15 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-31-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item16 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-9-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item17 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-10-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item18 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-4-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5c58a035ab325 .td-doubleSlider-2 .td-item19 {
background: url(http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/unnamed-5-1024×683-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

Më pas kjo fushatë u shndërrua në Lëvizjen Kombëtare për Lexim. Ndërkohë firma e fundit që Kumbaro hodhi si Ministër i Kulturës ishte ngritja e Qendrës Kombëtare për Librin dhe Leximin.

Gazeta Shqip

Shiko dhe këto

Mbretëresha e skenës operistike Ermonela Jaho mahnit Londrën

“Mbretëresha e skenës operistike Ermonela Jaho mahnit Londrën. Faleminderit që ekziston”. Kështu shkruan kryeministri Edi …